torsdag 1 januari 2015

Dags att kicka igång bloggen! :)

Klockan tickar för fullt och nervositeten stiger, det är svårt att förstå att dagen är snart här och att allt slit under terminen kommer vara värt det. Imorgon klockan 9.00 lyfter planet mot andra bredgrader och vårt efterlängtade äventyr ska börja. 8 veckor i Antigua and Barbuda. Det känns som att det var igår som vi skrek i telefon för att vi fått stipendium från MFS och LTU. Helt sinnessjukt!

För er som inte vet vad vi ska göra och vilka vi är så är vi två tjejer (Henrietta och Victoria) som precis ska börja vår sista termin för att bli examinerade sjuksköterskor uppe i Luleå. Vi har blivit tilldelade ett stipendium  som ger oss möjligheten att åka till ett u-land för att utföra en empirisk studie till vår c-uppsats. Vi har valt att inrikta oss på palliativ vård och hur dem i u-länder utför omvårdnadshandlingar för att främja deras livskvalité. Detta kommer att utföras på ett hospice i Antigua och Barbuda där vi kommer att arbeta som voluntärer samtidigt som vi utför vår studie.


På denna blogg kommer vi att försöka beskriva vad vi går igenom, upplever och får lära oss under tidens gång, helt enkelt kommer vi att skriva om allt så ofta det bara går! :)


För er som inte vet vart Antigua och Barbuda ligger eller vad det är för land (det visste inte vi heller när vi valde land ;)) så kan ni kolla in denna länk: http://www.visitantiguabarbuda.com/ 


Hoppas ni följer vår lilla resa! Kommer det upp några frågor är det bara att fråga på!


Lets the adventure begin =D


// Henni och Vickie



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar