fredag 16 januari 2015

BILDER!!!!

Snabbresume av helgen.

Helgen har bestått av stranden och en massa nya upptäckter. Kaj tog oss runt och visade bra ställen på ön, allt från restauranger, kroger, stränder osv. Det har verkligen varit toppen att ha en svensk vän här som redan är bekant med ön och kan visa oss bra ställen och ge oss tips om mindre bra ställen. 

Vi kan ju lugnt säga att vi ätit underbar mat i helgen, helt fantastiskt. Allt från hummer till tonfisk. Också Kajs förtjänst, vi vet inte riktigt hur vi ska tacka honom riktigt. 

Söndagen bestod av att vår kontaktperson, Kaj, Henrik (en annan svensk) och Chris tog oss runt på lite lyxiga ställen. Vackra ställen med gott sällskap och god dryck. 

Chris har även sagt att han ska hjälpa oss med att komma ut och segla samt få åka fyrhjuling i regnskogen. Det ska bli SÅÅÅÅ kul!! Vi väntar bara på lite regn så det blir lite lerigt. 

Vi kan inte sticka under stolen med att vi lärt känna rätt personer här på ön. Alla är så hjälpsamma och glada. Det är nästan så man blir lite chockad. Vi har inte direkt vant oss vid det än. Men verkligen ett STORT plus för detta land.

Dagens projekt...

Idag har det varit en produktiv dag, nästan iaf. Efter ett väldigt bra samtal med två av våra lärare på skolan imorse kände vi oss mer taggade för vår c-uppsats, och att vi är på rätt spår. Det är även skönt att prata och reflektera om vården här i Antigua med någon som har mer erfarenhet och kunskap från Sverige än vad vi har än. 

Vi passade även på att testa utrustningen för nästa vecka då vi ska vara med via adobe på internationella kvällen på skolan. Det ska bli kul att få berätta för folk om hur vi har det och ge tips till de yngre studenterna om hur man kan gå till väga, saker som vi kanske önskat veta innan vi påbörjade denna resa. 

Efter detta samtal åkte vi till stranden efter lite snäckplockning. Snäckorna som finns här är helt otroliga, enorma och vackra. Det blir lätt att ta med några hem, den enda frågan om hur många är vikten. 

Dagen har även innehållit (tro det eller ej) PLUGG. Imorgon är det dags för vår första intervju för c-uppsatsen. Lite nervöst men vi tror nog att det ska gå bra. Utöver detta påpekar våra kära mödrar på att vi ska blogga mer så vi ska se vad vi kan göra. För att kompensera lite tänkte vi lägga upp lite bilder. 

Hoppas alla har det toppen i Sverige :)! (Särskilt Kaj som åkte hem till kalla Sverige ;)). 

En video över bilturen förbi "vårt" universitet för vår vistelse. 

När man kör bil så kan man möta alla konstiga saker, oavsett väg, hastighet eller objekt på släppet är det VANLIGT att se folk sittande där bak. Lite obehagligt att vara den som kör efter på denna enormt guppiga väg. 


Ja,  vi kunde ju ha haft det sämre i helgen ;)! 
Helgens vackra solnedgång. 

Här "crashar" vi ett barnkalas och blir bjudna på allt möjligt. Är kalaset för vuxna eller för barn? ;)  
Chris som ska ta oss på äventyr tillsammans med vår kontaktperson Dr. Moreno! 


Ibland får man annorlunda sällskap på denna ö.

Den svenska trion!

Proseco och hummer, kan det bli bättre avslut på en fantastisk helg?! 

Vår kära svenska vän Kaj, "the beach is that way". 

En av 365 stränder. 
Ibland märks det att detta är ett utvecklingsland. 
Soon to be nurses at St John Hospice! 



4 kommentarer:

  1. Åh vad kul att läsa om och se bilder från ert äventyr. Ser ut som ni har det fantastiskt och får lära er mycket. Ah nu börjar skolan på måndag för mig, får se hur det ska gå, kul ska det bli iallafall! Kram Jossan

    SvaraRadera
  2. Tack för inlägget Henrietta :)!
    Vilka fina bilder, åhh vad härligt det ser ut, vackra stränder och turkosblått hav! Jag ska inte vara nojig över era bilturer,men,men,kör försiktigt.
    Vi höres på Skype :) Vickie & Henni! Var rädd om er tjejer, hjärtliga hälsningar från Eva-Britt & Perra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick inte vara på inlägget för Vickie men bröt lite mot ordern nu ;). Det är kul att ni följer oss. Och vi kör försiktigt och vi är tillsammans hela tiden nästan, det är inte ett land som det känns helt okej att gå runt ensam. Vi får ganska mycket uppmärksamhet. Hoppas Sverige är varmt och härligt ;).

      Radera
  3. Skönt att höra att ni kör försiktigt!
    Ha,ha,ha ja, varmt är det knappast vi har haft en köldknäpp här i norr, medeltemp på - 18, -19 grader?! Kan vara härligt ändå. I söndags var jag och Perra och åkte slalom i Kåbdalis, jättehärlig utförsåkning, då låg temperaturen på runt -10 grader C. Ha det bäst, kram på er tjejer :)!

    SvaraRadera