tisdag 17 februari 2015

STRÖMAVBROTT, LESS!!

Ja det här med elektriciteten i detta land är något som jag inte kommer att sakna. Jag tror tom att jag kommer att känna mig bortskämd när vi väl kommer hem. Jag sitter på skolan och pluggar (transkriberar ;() och strömen går om vart annat. Det är som ändå så konstigt för mig att det blir strömavbrott så ofta här men alla andra är så vana, ingen reagerar. Strömmen är borta i fem minuter sedan kommer den tillbaka i en halvtimme och sen går den igen... Det är lite annorlunda, men vi kom väl hit för att vi vill uppleva något annorlunda :).

Förresten, soporna, hur kan man ha ett så fint land med så OTROLIGT vacker natur och bara kasta allt skräp överallt?! Man mår nästan psykiskt dåligt, det svider när man slänger en burk i soporna för här finns ingen sortering, allt slängs i samma :(. Hur kan det vara så stor skillnad mellan olika länder egentligen? I Singapore är det böter om du skräpar ner och här skrotar du bilen i diket, finns det inget mellanting iaf?

2 kommentarer:

  1. Jag brukar tänka på det när vi är i Egypten, hur mycket bättre allt vore om man sorterade sopor eller i alla fall kastade dem på ett enda ställe och inte överallt. Vi har bara ett jordklot. Kanske är det utbildning och information som kan hjälpa? Och myndighetsbeslut med fungerande rutiner som verkställer det? Men det är ju lösningar utifrån svenska erfarenheter. Hur skulle lösningarna se ut där ni är? Ni får verkligen en mer nyanserad bild av världen under de här veckorna. Det är så lätt annars att döma och bedöma allt utifrån vår lilla Sverigebubbla.

    SvaraRadera
  2. Självklart så skulle säkert lagar och information hjälpa MEN här funkar inte lagar som i Sverige. Det finns ju lagar och regler men INGEN följer dem. Det är verkligen ett manana manana land och det funkar för dom. Det är väl bara det att det blir en kontrast till oss som verkligen vuxit upp med miljötänket och att inte skräpa ner. För att vara ärlig vet jag knappt om dem har den kunskapen om miljön här då det är sån liten ö och man är beroende av många saker som inte är så miljövänliga...

    SvaraRadera